Sodan jaloista

Sodan jaloista -teossarja tarkastelee sotalapsen identiteettiä nykyhetkestä taaksepäin Suomen talvi- ja jatkosodan vuosiin 1939 – 1945. Suomesta lähetettiin lähes 80 000 lasta turvaan muihin Pohjoismaihin. Minäkuva pirstoutui, kun koti ja kieli vaihtui  sekä lähtiessä että kotiin palatessa. Skogberg hahmotti tarkemmin isänsä tarinaa ja tapahtumien kulkua Kansallisarkiston asiakirjojen, perheen valokuvien sekä aihetta käsittelevän kirjallisuuden perusteella. Yksityiskohdista ja omista tuntemuksistaan isä on puhunut vain harvoin.

Teossarja on kuvattu vuosina 2019-2020 isän omassa ympäristössä talliverstaalla, joka on täyttynyt vuosikymmenien varrella eletystä elämästä. Nurkista ja varjoista työntyy esiin unohtunutta aikaa, välitiloja, esineitä, koneita ja materiaaleja, jotka saattavat paljastaa sen, mitä tytär olisi halunnut isältään kuulla.
Sodan jaloista -teossarja oli esillä Finlaysonin Mediatunnelissa Tampereella tammikuussa 2021. Sarjan osia oli mukana myös Photo Festival Tampere -yhteisnäyttelyssä syyskuussa Lielahden kartanolla.80 000
Rajan taa 1
Rajan taa 2
Kotona jälleen 1943
Säilö
Unohtuneet
Generaattori

Sodan jaloista